Προφιλ

Η Ένωση Χορωδιών Νομού Κέρκυρας ιδρύθηκε το 2006, ως δευτεροβάθμιο σωματείο και έχει στο δυναμικό της 30 Χορωδίες – μέλη, από την Κέρκυρα και τους Παξούς.

 

Τα τελευταία 6 χρόνια διοργανώνει, κάθε Νοέμβριο κυρίως, Φεστιβάλ Χορωδιών, στο οποίο συμμετέχουν μέλη της Ενώσεως αλλά και φιλοξενούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Με τον «1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών Κέρκυρας – Χορωδιακή Γιορτή 2017», η Ένωση πραγματοποιεί ένα βήμα ακόμη, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της, που προέκυψε από την επιτυχημένη πορεία του Φεστιβάλ Χορωδιών όλα αυτά τα χρόνια και την ανταπόκρισή που είχε στην τοπική κοινωνία.

 

Σε έναν χώρο, όπως η Κέρκυρα, όπου η μουσική καλλιεργείται στον μεγαλύτερο βαθμό, με πλούσια παράδοση στο Χορωδιακό τραγούδι, η Ένωσή μας θεωρεί ότι επιβάλλεται μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση για το Χορωδιακό τραγούδι, που συνάμα να έχει τον χαρακτήρα της Χορωδιακής Γιορτής.

 

Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα τύχει της δέουσας υποστήριξης ώστε να αντέξει στον χρόνο και να γίνει θεσμός. Στόχος μας είναι μέσα από την αυτή την, υψηλού επιπέδου, διοργάνωση να προσφέρουμε στο φιλόμουσο κοινό της Κέρκυρας, ποιοτικές χορωδιακές βραδιές, να συμβάλλουμε στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των χορωδιακών σχημάτων  και να προβάλλουμε το νησί μας, τον πολιτισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

 

Πολύτιμοι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το δύσκολο εγχείρημά μας είστε όλοι εσείς. Σας καλούμε όλους να συμβάλλετε ώστε αυτός ο Διαγωνισμός Χορωδιών να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας, να ξεφύγει από τα όρια του νησιού μας και -γιατί όχι – να γίνει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας.

 

Όλοι μαζί μπορούμε, η Κέρκυρα του πολιτισμού το αξίζει!